Друк

Розпочинаємо імунізацію сімейних лікарів і відкриваємо кабінети щеплень, – Максим Степанов

.

З 22 березня в Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації – імунізація сімейних лікарів та відкриття стаціонарних пунктів щеплень. Згодом доєднаються працівники соціальної сфери, системи громадського здоров’я, а також люди, старші за 80 років, які записалися в чергу через додаток Дія або через сімейних лікарів. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 
.
Одночасно, за словами Міністра, триватиме вакцинація тих категорій громадян, які мають отримати щеплення на першому етапі – це медики, залучені до боротьби з COVID-19, і військові в зоні ООС. 
.
Також Максим Степанов повідомив, що до мобільних бригад, які наразі організовують вакцинацію, додається 565 стаціонарних пунктів щеплень. Всього в рамках другого етапу їх кількість буде збільшена до 2500. Вони розпочнуть свою роботу в разі надходження нових вакцин.
 
«Загалом протягом другого етапу вакцинації ми плануємо охопити максимальну кількість працівників первинної медичної допомоги, системи громадського здоров’я та соціальної сфери. Важливо розуміти, що етапи вакцинації, згідно з Дорожньою картою, можуть реалізовуватись одночасно. Алгоритми достатньо гнучкі. На практиці це означає, що розгортання другого етапу можливе з одночасним функціонуванням першого, що ми й зробили. Саме для цього розробили вакцинальну кампанію на двох платформах – мобільні бригади та стаціонарні пункти щеплень», – наголосив Міністр.