Друк

Урочисте покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченка з нагоди 207-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря

.

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Таке ім'я нашого народу — Тарас Шевченко.

 

Сьогодні, 09 березня, в с. Гульськ, що на Панській горі, з нагоди 207-ї річниці від дня народження та 160-ї річниці від дня смерті Великого Кобзаря відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченка. Участь в заході взяли голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко, голова районної ради Артур Загривий, Стриївський сільський голова Юрій Процюк, працівники окремих структурних підрозділів Новоград-Волинської РДА, громадськість.

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.

І до того часу, поки в нашого народу є таке потужне джерело мужності і патріотизму, як Шеченкове слово, Україна живе і житиме.

 

Довідково

За історичними даними, с. Гульськ Тарас Григорович відвідав у 1846 році, коли брав участь у експедиції за завданням Київської археологічної комісії на Волині та Поділлі. У повісті «Варнак» Кобзар згадує «прекрасну річку Случ, де вона верстов за дев’ять угору від Новограда-Волинського, утворила правильне коло...».