Друк

На Житомирщині заборонили вилов раків

.

З п’ятого грудня 2020 року , відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства  Житомирській області від 03.12.2020 №82-у,  на території Житомирської області розпочинається заборона на вилов річкових раків. Триватиме вона по 30 червня 2021 року.

 

Заборону запроваджують задля збереження річкових раків під час їх природного відтворення, аби кількість раків збільшувалася у рибогосподарських водних об`єктах Житомирщини.

 Після закінчення заборони одній особі за добу можна ловити 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Нагадуємо, лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП та штраф, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.

Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 гривень за кожного незаконно виловленого рака.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про заборону на вилов раків можна за телефоном «гарячої лінії» Житомирського рибоохоронного патруля: (067) 414 60 74.