Друк

#безбар’єрність: На Житомирщині жінки-лідерки з інвалідністю взяли участь у майстер-класі з пошиття іграшок

.

На Житомирщині відбувся майстер-клас з пошиття іграшок, участь у якому взяли жінки-лідерки з інвалідністю. До заходу також долучилася Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк. 

 

Під час майстер-класу психологиня Алла Шовтюк зазначила, що робота руками сприяє перемиканню уваги та допомагає зібратися з думками.

«Це заняття не лише дає можливість створювати щось своїми руками, але й допомагає знайти внутрішній баланс і зосередженість», – підкреслила вона.

Учасниці майстер-класу – це жінки, які очолюють або є лідерками громадських організацій, що об’єднують людей з інвалідністю. Вони відзначили важливість таких заходів для підтримки та натхнення.

«Жінки, які мають інвалідність, виховують або є членкинями родин осіб з інвалідністю, потребують підтримки та перезавантаження. Це допомагає їм відчути себе частиною суспільства і знайти нові сили для подальшої роботи», – зазначила Неля Ковалюк.

Довідково. Захід організований Житомирською обласною громадською організацією людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» в рамках проєкту «Підтримка жінок-лідерок у територіальних громадах Житомирської області» за підтримки Українського Жіночого Фонду. 

Такі ініціативи є важливими для формування інклюзивного суспільства, де кожна людина може реалізувати свій потенціал, незалежно від обставин.

 З сайту ЖОВА