Друк

#ПрозорістьТаПідзвітність: Навчання з Антикорупційного аналізу контрагентів у Житомирській ОВА

.

Сьогодні, 09 серпня, для членів робочої групи «Прозорість та підзвітність» та уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції, сектором з питань запобігання та виявлення корупції апарату Житомирської обласної державної адміністрації було проведено навчання.

Заняття було присвячене вивченню основних положень Настанови Національного агентства з питань запобігання корупції щодо здійснення аналізу контрагентів у публічних закупівлях.

Головною метою цього навчання було підвищення професійної компетентності антикорупційних уповноважених у проведенні антикорупційного аналізу контрагентів під час здійснення публічних закупівель. Настанова передбачає проведення ретельної перевірки контрагентів до укладання угод та під час моніторингу їх виконання. Особлива увага була приділена санкційній перевірці.

У міжнародній практиці цей процес є частиною комплексної перевірки контрагентів, відомої як Due Diligence. Під час заняття уповноважені особи отримали знання щодо виявлення можливих корупційних ризиків, пов’язаних з укладанням або виконанням договорів. Вони також ознайомилися з методами мінімізації ризику вчинення корупційних правопорушень, виявлення конфлікту інтересів та способами його врегулювання.

Здійснення антикорупційного аналізу контрагентів дозволяє організаціям убезпечити себе від співпраці з недоброчесними партнерами, відповідати умовам інвесторів, а також попередити порушення антикорупційного та антимонопольного законодавства. Такий підхід допомагає уникнути або мінімізувати ризики в процесах публічних закупівель, що сприяє прозорості та ефективності використання державних коштів.

 

 

Інформація з сайту Житомирської ОВА