Друк

Санаторно-курортне лікування осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України

.

Постраждалі особи за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, забезпечуються пільговим санаторно-курортним лікуванням або виплатою компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Особи мають право на пільгове санаторно-курортне лікування строком на 18 календарних днів або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи. Для цього особи за місцем реєстрації подають:
заяву;
копію паспорта громадянина України;
медичну довідку закладу охорони здоров’я за формою № 070/о;
копію реєстраційного номера облікової картки платника податків;
копію документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.
Забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.06 № 187, із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів від 04.02.2023р. № 120 прийнятою на виконання статті 4 Закону України „Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”.