Друк

Онлайн нарада з представниками закладів освіти району

.

Перший заступник начальника РВА  Юрій Оханський за дорученням начальника РВА Івана Туровського провів онлайн нараду з освітянами. На порядку денному стояли два важливі питання: шеринг документів та наявність тривожних кнопок в закладах освіти.

 

Шеринг - сервіс, що дозволяє отримати копії цифрових документів користувача застосунку Дія. У процесі шерингу отримувачу даних надається цифрова копія електронного документа у форматі pdf (підписана КЕПом Дії та з накладенням позначки дати, часу та назви отримувача даних), а також метадані у форматі JSON з відповідними полями з документа.

Шеринг – це альтернатива паперовим документам, яка значно пришвидшить та спростить процедуру подання різного виду документів.

Тривожна кнопка – це запорука швидкого та ефективного реагування в ситуаціях, коли безпека першочергова. Вона призначена для того, щоб  забезпечити впевненість у тому, що діти, педагоги та всі працівники освітнього закладу завжди захищені. Їх встановлюють у рамках виконання Концепції безпеки закладів освіти, розробленої Кабінетом міністрів України у квітні 2023 року.

"Кожне з цих нововведень важливе та доводить, що Україна крокує в ногу з часом, та це цілком безпечна процедура, і кожен документ надійно захищений від шахраїв. Ми в найближчому майбутньому станемо Європейською країною і завдяки таким нововведенням як шеринг будемо прогресуючою країною", – говорив Юрій Миколайович.

Нагадаємо, що з 2022 року в нашому районі вже підключені до послуги шерингу ЦНАПи та медичні заклади.