Друк

На Житомирщині проживає майже 600 усиновлених дітей більше ніж у 500 сім’ях

.

Про це інформує служба у справах Дітей Житомирської ОВА.

 

 

Так, на території Житомирської області проживає 593 усиновлених дитини у 505 сім’ях. Проте ще 679 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на регіональному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, з них 84 — мають інвалідність.

 

Упродовж 5 місяців 2023 року громадянами України усиновлено 32 дитини. Також збільшується кількість сімей, які готові усиновити родинні групи. З початку року вже усиновлено 3 родинні групи по 2 дитини та 4 родинні групи, у яких по 3 дитини.

 

Крім того нині 36 подружніх пар та 6 одиноких громадян пройшли навчання в обласному центрі соціальних служб та готові взяти дітей. Ще близько 30 родин очікують на навчання.

 

Більшість кандидатів бажають усиновити дитину до 3 або до 5 років, проте переважна більшість дітей мають вік від 11 до 17 років і вони також очікують на свою родину.

 

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої  родини. Тож якщо ви готові відкрити своє серце дітям, звертайтеся до Служб у справах дітей за місцем свого проживання, де ви отримаєте кваліфіковану консультацію щодо подальших кроків назустріч своїй дитині.

 

Також отримати консультацію та подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі можливо на порталі «Дія».