Друк

Передача функцій призначення та виплати житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України

.

      Управління соціального захисту населення Новоград-Волинської районної військової адміністрації розпочинає поетапну передачу функцій з призначення та виплати житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України.

 

      Постановою КМУ від 16 вересня 2022 р. № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» передано функції з призначення та виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійному фонду України. Постанова набрала чинності з 23 вересня 2022 року.

Це означає, що:

з 1 жовтня 2022 року Пенсійний фонд України забезпечує виплату субсидій та пільг;

з 1 грудня 2022 року повноваження про призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг переходить від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України. 

    До 30 листопада 2022 року заяви приймають структурні підрозділи з питань соціального захисту населення в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або через Портал Дія за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання).

       3 1 грудня 2022 року  заяви прийматимуть органи Пенсійного фонду України, у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія) незалежно від місця проживання.

       Також заяви з необхідними документами для призначення субсидії у будь-який час приймають у міських, селищних, сільських радах територіальної громади або військової адміністрації та ЦНАПах за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання), які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження уповноваженому органу (з 1 грудня -  органам Пенсійного фонду України).

       Упродовж жовтня-листопада поточного року органи соцзахисту проведуть масовий автоматичний перерахунок субсидій на опалювальний період. Після цього, упродовж грудня 2022 року – березня 2023 року всі особові справи про одержувачів житлових субсидій будуть передані органам Пенсійного фонду України.

 

За інформацією управління соціального захисту населення Новоград-Волинської РВА.