Друк

Вітання начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського з Днем пасічника України

.

Шановні жителі Новоград-Волинського району!

Щиро вітаю Вас зі святом Преображення Господнього, а бджолярів із Днем пасічника України!

Преображення Господнє – це одне з дванадцяти найбільших свят у християнстві, встановлене на честь об’явлення божественної сили Христа Спасителя своїм учням. У народі його ще називають Яблучним Спасом, бо у цей день традиційно освячують перші плоди, серед яких – яблука, груші, мед.

Протягом сторіч виготовлення меду із рутинного ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим. Мед на столі – радість у господі. Медом українці лікують недуги, частують гостей.

Повномасштабна війна, яку росія розв’язала в Україні, негативно вплинула на розвиток бджільництва в Україні. Внаслідок ворожих обстрілів руйнуються пасіки, деякі бджолярі пішли боронити нашу державу, а інші - не мають змоги своєчасно виконувати свою роботу через активні бойові дії.

Впевнений, що після нашої Перемоги дана галузь сільського господарства відновить свої максимальні потужності і Україна займе провідну роль в експорті натурального меду до країн Європи та світу.

Тож велика подяка трудівникам пасік за наполегливість та вірність народним традиціям, за любов до своєї землі. Нехай сади, лани, луги, ліси дарують щедрі медозбори, а добробут, відчуття гармонії з природою стануть винагородою всім бджолярам за терпіння та труд.

Зичу, щоб у житті  кожного запанував мир, спокій та добро! Нехай горе і нещастя обходять стороною Ваш дім! Щастя і успіхів  Вашим родинам!  Господньої милості та благодаті!

 

Начальник Новоград-Волинської

районної військової адміністрації                                            Іван ТУРОВСЬКИЙ