Друк

Рішення позачергового засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (протокол №19 від 28 жовтня 2021 р.)

.

28 жовтня відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом голови райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка (в режимі відеоконференцїї).
На порядок денний виносилося питання:
1. Про встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території району
Комісія вирішила:
1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), на виконання рішень Державної та обласної комісій з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (відповідно від 27.10.2021 № 41 та від 28.10.2021 №20):
1) встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 р. "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на всій території району;
2) застосувати на території району обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.
2. Органам місцевого самоврядування (за згодою) вжити заходів щодо:
1) забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів на відповідній території, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
2) контролю за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 населенням;
3) щоденної оцінки епідемічної ситуації на відповідній території та вжиття дієвих заходів стримування значного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
4) розгортання додаткових ліжко-місць в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
5) збільшення кількості тестувань методом полімерної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу (SARS-CoV-2);
6) оновлення в разі необхідності маршрутів пацієнтів та їх суворого виконання медичними службами;
7) контролю за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19) шляхом неухильного виконання галузевих стандартів організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).
2. Про забезпечення медичним киснем закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
Вирішили: органам місцевого самоврядування, керівникам медичних закладів, що надають стаціонарну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 (за згодою) вивчити наявність виробників медичного кисню та забезпечити укладання і підписання договорів для його безперебійного постачання.
3. З метою запобігання можливого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та на виконання заходів щодо ефективної протидії поширення коронавірусної інфекції тимчасово призупинити прийом громадян районною державною адміністрацією.