Друк

І знову сказ

.

Черговий випадок сказу було виявлено нещодавно на території нашого району.

В с. Орепи було виявлено хвору на сказ червону лисицю.
При проведенні розслідування завідувачем Орепівської дільничної ветлікарні встановлено, що вранці 14 жовтня жителька села Орепи побачила біля собаки, який був прив'язаний на її подвір'ї, мертву лисицю. Господарі садиби обережно в рукавицях відтягли труп лисиці подалі від хліва, після чого повідомили про випадок відповідні служби. У своїй розповіді вони зазначили, що вночі на подвір'ї, окрім власної собаки, вони бачили й сусідських псів, які також могли контактувати з лисицею.
В результаті проведених досліджень, Житомирська РДЛВМ встановила, що лисиця хворіла на сказ.
Контактованих осіб направлено в антирабічний кабінет для отримання консультації, а при необхідності – лікування. На місці загибелі лисиці проведена вимушена дезінфекція 1% розчином Біокліну. Всі свійські тварини, які мешкають у даному господарстві були щеплені проти сказу з профілактичною метою. За щепленими тваринами ведеться постійний клінічний нагляд.
У зв'язку з нещодавніми випадками захворювання на сказ у районі, 18 жовтня відбулось позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській районній державній адміністрації. Комісія, на чолі із заступником голови райдержадміністрації Андрієм Подіком, детально розглянула питання порядку денного. Присутні, заслухавши доповідь начальника Новоград-Волинського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Коваля, обговорили ситуацію, що склалася у районі на сьогоднішній день, шляхи та методи її вирішення. По завершенню засідання були прийняті відповідні рішення та затверджено план заходів по боротьбі зі сказом.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/7650-i-znovu-skaz#sigProGalleria0e543c32ab
joomlamodniyportal.ru