Друк

Відбулося чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

.

Епізоотичний стан щодо африканської чуми свиней в областях України – таким було основне питання порядку денного на черговому засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській райдержадміністрації.

На засідання під головування заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка, члени комісії і запрошені, попередньо заслухавши звіт в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександра Коваля, детально обговорили постале питання.
Олександр Сергійович повідомив присутнім, що епізоотична ситуація, щодо захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) в Україні є напруженою. Станом на сьогоднішній день, карантин продовжує діяти у 25 неблагополучних пунктах в 13 областях України. Спеціалістами держветмережі району, про випадки захворювання на африканську чуму свиней, проінформовано керівників сільськогосподарських підприємств, підприємців, які здійснюють забій і переміщення свиней та їх реалізацію, голів сільських рад, об'єднаних територіальних громад району, директорів ринків, керівників лісомисливських господарств та інших зацікавлених осіб.
На території району не допускається переміщення живих тварин без належних ветеринарних документів. Серед населення ветслужбою району проводиться роз'яснювальна робота щодо недопущення захворювання свиней на АЧС. При необхідності проводиться щеплення свиней.
На Новоград-Волинському кооперативному ринку «Урожай» за участю представників адміністрації ринку, спеціалістів держветслужби перевіряється наявність ветеринарної документації для реалізації живих свиней та ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринництва.
Варто зазначити, що окрім вище перерахованих профілактичних заходів, в районі ведеться пильний контроль за виконанням всіх розпоряджень і рекомендацій щодо запобігання хворобі. Голова комісії Андрій Подік, особисто виїздить на місця з перевірками.
У ході роботи, члени комісії, розглянувши питання порядку денного, прийняли відповідні рішення та дійшли згоди у цілій низці заходів, котрі проведуть задля недопущення випадків захворювання на території нашого району.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/7316-wwwdddfffvvvbbb#sigProGalleria0198239746
joomlamodniyportal.ru