Друк

Підсумкова медична рада

.

Нещодавно у малому залі Будинку рад відбулось засідання медичної ради за підсумками роботи лікувально-профілактичних закладів району у 2016 році.

У засіданні медичної ради взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко, завідуюча сектором охорони здоров'я райдержадміністрації Тетяна Гусєва, головні лікарі лікувально-профілактичних закладів району, районні спеціалісти за профілем роботи, завідувачі фельдшерсько-акушерськими пунктами.
На обговорення медичної ради було винесено найважливіші питання сьогодення у сфері медичного обслуговування.
З доповідями та детальними звітами про проведену роботу за 2016 рік перед присутніми виступили головний лікар Комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» Валерій Папенчук, в.о головного лікаря міськрай ТМО Микола Руденко, головний лікар Городницької міської лікарні Ростислав Шалько, головний лікар стоматологічного медичного об'єднання Галина Красічкова, завідуюча Центральної міськрайонної аптеки № 217 Тамара Сахненко.
Загалом, доповідачі звітували про основні показники діяльності за минулий рік, серед яких - досягнення та недоліки у системи охорони здоров'я району, надання медичної допомоги дорослому та дитячому населенню, фінансово-економічну діяльність медичних закладів району, особливості демографічної ситуації в районі, тенденції стану здоров'я населення та вплив на нього комплексу чинників зовнішнього середовища, профілактика та лікування соціально-значимих хвороб, таких як туберкульоз, ВІЛ-інфекції та різноманітні інфекційні захворювання. Фахівцями було зазначено, що у районі велика увага приділяється профілактиці та лікуванню хворих з хронічним алкоголізмом і наркоманією, фахівцями психоневрологічного диспансеру проводиться психіатрична допомога населенню.
Під час роботи медичної ради, присутні детально розглянули основні проблеми у сфері медицини та обговорили шляхи їх вирішення, окреслили пріоритетні напрямки роботи.
Заключним виступом став звіт начальника відділу державного нагляду санітарного законодавства управління держспоживслужби у Новоград-Волинському районі Валентини Кащук. Вона розповіла про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя у районі та дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в ЛПЗ.
По завершенню засідання було обговорено заходи, направлені на покращення якості та ефективності медичної допомоги населенню району. Для цього потрібно упорядкувати інфраструктуру медичних закладів, удосконалювати їх ресурсне забезпечення. Це має оптимізувати систему медичної допомоги, ефективно використовувати кадрові, фінансові та матеріально-технічні ресурси.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/7179-45453247875897544545#sigProGalleria6306085017
joomlamodniyportal.ru