Друк

У районі відзначили День Соборності України

.

Сьогодні у районі відбулися урочисті заходи присвячені черговій річниці Дня Соборності України.

Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
На урочистостях, які відбувалися на кордоні Житомирської та Рівненської областей, були присутні представники районної влади Новоград-Волинського та Корецького районів - голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації Володимир Михнюк, голова районної ради Дмитро Рудницький, заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік, голова Корецької районної державної адміністрації Сергій Черній, заступник голови Корецької районної ради Віктор Долюк, депутати Житомирської обласної ради Віктор Мельник та Степан Нусбаум, депутати районної ради, працівники Новоград-Волинської райдержадміністрації, сільські голови, представники громадських організацій та жителі району.
Керівництво Новоград-Волинського та Корецького районів при зустрічі обмінялися запашними короваями.
Урочисте зібрання традиційно відкрилось гімном України.
«Незалежність України стала результатом вибору всього Українського народу. На жаль, сьогодні боротьба за єдність та свободу України триває. Та всі ми щиро віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців минулого, найближчим часом буде відновлена воїнами сьогодення та навіки залишатиметься непорушною. Так як саме в єдності дій ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної держави», - зазначив у своєму виступі Володимир Михнюк.
Голова районної ради Дмитро Рудницький у своїй промові також пригадав події минулого, які передували цьому знаменному дню і привітав усіх зі святом.
Також з вітальним словом до присутніх звернулися представники Корецької районної влади.
Музичною окрасою зібрання стали виступи від представників відділів культури Новоград-Волинської та Корецької райдержадміністрацій. 
Завершилося зібрання ланцюгом єднання. Всі присутні взялися за руки та розгорнули 20-ти метровий державний прапор. Саме таким чином було символічно відтворено об'єднання Сходу та Заходу – Житомирської та Рівненської областей. Адже саме в єдності наша сила. Пам'ятаймо про це.
Новоград-Волинська районна державна адміністрація висловлює щиру подяку деректору ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергію Портянку за допомогу у проведенні заходу, приуроченому Дню Соборності України.

Відділ огранізаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/7085-u-rajoni-vidznachili-den-sobornosti-ukrajini#sigProGalleriabb746abfa6
joomlamodniyportal.ru

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/7085-u-rajoni-vidznachili-den-sobornosti-ukrajini#sigProGalleriaae586b0d4b
joomlamodniyportal.ru