Друк

Відбулося чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

.

У п'ятницю відбулося чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській райдержадміністрації.

Окрім членів комісії, на засіданні були присутні – головний мисливознавець «Новоград-Волинський ДЛМГ» Володимир Демчук, керівник ТОВ «Аделаїда-Хантер» Станіслав Ніцевич, єгер ТОВ «Житниця» Юрій Дейнеко, керівник Новоград-Волинського ТМР «Сокіл» Сергій Климчук, керівник ЖОГО «Захист» Сергій Чорноус, представник Новоград-Волинської районної організації УТМР. Під головування заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка, члени комісії обговорили епізоотичний стан щодо профілактики та недопущення захворювання свійських та диких свиней на африканську чуму в районі та питання незаконного відстрілу тварин в районі. Про стан справ у районі на сьогоднішній день доповів в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександр Коваль.
«Епізоотична ситуація, щодо захворювання на африканську чуму серед свійських свиней та поодиноких випадків серед диких свиней в Україні є вкрай напружена. З початку 2016 року в областях України зареєстровано вісімдесят два випадки АЧС в тому числі: Полтавській – 7, Одеській – 22, Житомирській – 1, Кіровоградській – 4, Сумській – 5, Чернівецькій – 1, Миколаївській – 14, Чернігівській – 2, Черкаській – 3, Рівненській – 4, Волинській – 4, Вінницькій – 1, Харківській – 8, Київській – 2 та Хмельницькій – 4.
Станом на 06 грудня 2016р. карантин продовжує діяти у 18 неблагополучних пунктах, вісьми областях України: Миколаївській, Одеській, Харківській, Київській, Хмельницькій, Черкаській, Рівненська. Серед населення ветслужбою району проводиться роз'яснювальна робота щодо недопущення захворювання свиней на АЧС. Проти класичної чуми свиней спеціалістами державної служби ветеринарної медицини проведено щеплення свиней. З початку року обстежено 9615 дворів в них 12758 голів свиней – хворих та підозрілих у захворюванні не виявлено. В районі зареєстровано 10 мисливських господарств, де з початку року відстрілено 56 голів диких свиней, відібрані проби з яких досліджені в Житомирській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини. Результат досліджень – негативний.
Відповідно до останнього випадку виявлення захворювання в с. Черниця Корецького району Рівненської області було встановлено ветеринарно-поліцейський пост на трасі Київ-Чоп (біля села Повчине, Новоград-Волинського району). Там цілодобово чергують спеціалісти ветеринарної медицини, відділу поліції та ДСНС.
На ринках «Урожай» нашого міста та «Селищному ринку» смт. Городниця, Новоград-Волинського району ветеринарними спеціалістами разом з поліцією проведено перевірку торгівлі живими тваринами та м'ясом, тушами свинини.» - повідомив Олександр Сергійович.
Варто зазначити, що окрім вище перерахованих профілактичних заходів, в районі ведеться пильний контроль за виконанням всіх розпоряджень і рекомендацій щодо запобігання хворобі. Голова комісії Андрій Подік, особисто виїздить на місця з перевірками.
У ході роботи, члени комісії детально розглянули кожне питання порядку денного, після чого прийняли відповідні рішення та дійшли згоди у цілій низці заходів, котрі проведуть задля недопущення випадків захворювання на території нашого району.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

joomlamodniyportal.ru