Друк

Із скарбнички рідного слова

.

Тож вивчайте рідну мову
Вже тепер, з маленьких літ.
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ!

9 листопада ми святкували День української писемності й мови. Це свято вшановує вся наша держава. Мова то краса нашого життя, наше майбутнє. Рідне слово – це невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ.
У районній бібліотеці для дітей проведено мовознавчу вікторину «Із скарбнички рідного слова», на яку було запрошено вихованців ДНЗ № 9. Бібліотекар Артеменко В. М. розповіла про те, як важливо любити і берегти рідну мову, адже саме мова є найбільшим скарбом кожного народу. З великим задоволенням діти відповідали на запитання вікторини, відгадували мовні загадки, читали напам'ять вірші. Маленькі читачі познайомилися з літературою, представленою на виставці «Мов джерельна вода, рідна мова моя». А під кінець зустрічі із захопленням переглянули мультфільм «Музична абетка».
Наша мова — одна з найрозвиненіших у світі. Вона барвиста, співуча і лагідна. Тож кожен із нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі — українську мову.

Матеріал підготувала
бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Артеменко В. М.

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/6931-iz-skarbnichki-ridnogo-slova#sigProGalleriac4417e3ca1
joomlamodniyportal.ru