Друк

Обласний семінар-практикум «Традиції та сучасність народного мистецтва соломоплетіння»

.

27 жовтня 2016 року працівники Будинку Культури с. Пилиповичі, начолі з завідуючою районним методичним центром народної творчості Повторейко М. П., відвідали обласний семінар-практикум «Традиції та сучасність народного мистецтва соломоплетіння».

У семінарі взяли участь 32 представники з Ємільчинського, Житомирського, Малинського, Новоград-Волинського, Романівського районів, міста Житомира та 22 учні Житомирського вищого професійного училища сервісу і дизайну. Відбувся круглий стіл за участю директора ЖОЦНТ, заслуженого працівника культури України Кондратюка Юрія Павловича («Традиції і сучасність мистецтва соломоплетіння» – це мистецька акція національного масштабу, спрямована на комплексне пізнання традицій і досягнень минулого та плідний розвиток сучасного соломоплетіння), завідуючої відділом етнографії Житомирського краєзнавчого музею Невеської Валентини Іванівни («Розвиток традиційного народного мистецтва соломоплетіння на Поліссі»). Валентина Іванівна зробила показ експонатів фонду музею та коментар до них. Навчальний курс щодо обробки та підготовки соломи, майстер-клас плетіння з соломи (колядничків, модульних павуків, янголяток) провів майстер народної творчості Пшеничнюк Олексій Анатолійович.
Була представлена персональна виставка «Солом'яні обереги» майстра народної творчості соломоплетіння Пшеничнюка Олексія Анатолійовича.
Багато цікавого навчилися учасники семінару, а найголовніше це складання обрядового снопа – «Дідуха».
Житомирський обласний Центр народної творчості проводить цикл обласних семінарів традиційного мистецтва для спеціалістів закладів культури та широкого загалу. Працівники культури нашого району беруть участь у всіх цих заходах. Почерпнувши багато нового і цікавого, працівники культури Пилиповицького БК обов'язково використають у своїй творчій праці набутий досвід.

Директор Будинку культури с.Пилиповичі
А.О. Янчук

joomlamodniyportal.ru