Друк

«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим»

.

У час, коли осінь повністю вступає у свої права, коли сади і парки вдягяються в нове, яскраве вбрання, а перший, жовтий лист падає на траву, своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери.

Відзначення Дня працівників соціальної сфери – справедлива шана суспільства за щоденну, не завжди помітну, але таку потрібну справу – захист соціальних прав кожної людини. Самовіддане служіння обраній справі, вийняткове почуття обов'язку, доброта, чуйність та щедрість душі приносять заслужену людську шану. І, перш за все, тих, кому щоденно соціальні працівники несуть розраду і тепло, допомагають долати життєві труднощі, додають впевненості у завтрашньому дні.
Попри всі життєві негаразди, працівники територіального центру соціального обслуговування Новоград-Волинського району, без перебільшення, сподвижники, докладають максимум зусиль, аби затишнішим стало буденне життя самотніх пенсіонерів. Одиноким людям така допомога дуже потрібна, і вони дивляться на працівників установи, як на добрих янголів.
112 працівників територіального центру забезпечують формування комплексних заходів, спрямованих на підтримання життєдіяльності і соціальної активності пенсіонерів та інвалідів району.
Через чотири відділення територіального центру 2315 громадян району отримують соціальні послуги. На території району працює 72 соціальних робітників, якими щомісячно здійснюється понад 5 тисяч відвідувань підопічних та надається соціальна послуга догляд вдома. Соціальні робітники допомогли підготувати помешкання поважних громадян району до осіньо-зимового періоду.
Лебедівське відділення стаціонарного догляду для постійного проживання на 30 ліжко-місць, яке є структурним підрозділом територіального центру забезпечує одиноких громадян відповідно до встановлених норм для будинків–інтернатів: житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м'яким і твердим інвентарем та столовим посудом; чотириразовим харчуванням в межах натуральних норм харчування; медичним обслуговуванням; спеціальними засобами пересування та життєво-необхідними ліками відповідно до медичного висновку; комунальним та побутовим обслуговуванням.
В відділенні стаціонарного догляду створено належні умови для проживання підопічних. Працівники відділення прагнуть створити в закладі атмосферу затишку рідного дому. Вартість проживання одного підопічного становить 3700 грн. на місяць.
Територіальним центром проведена відповідна робота у реформуванні системи надання соціальних послуг. Відповідно переліку соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, введено нові соціальні послуги, а саме: консультування, паліативний догляд, послуга соціальної адаптації, представництво інтересів, посередництво, соціальна профілактика. Продовжується робота щодо надання платних соціальних послуг. Надання платних послуг здійснюється відповідно положення про порядок надання платних послуг та тарифів на платні соціальні послуги.
За 910 пенсіонерами та інвалідами, незалежно від їх сімейного стану, які мають часткове порушення рухової активності та проживають в двох найбільш населених пунктах району (Городницька селищна та Ярунська сільська ради) опікується відділення денного перебування. Даній категорії населення забезпечене першочергове надання медичних та психологічних послуг. Працівниками відділення (соціальними працівниками, медичними сестрами та психологом) в місяць проводиться понад 600 відвідувань пенсіонерів та інвалідів.
Працівники територіального центру найближче стоять до людей, щоденно дбаючи про вирішення проблем самотніх односельців поважного віку. Для багатьох з них слова Івана Франка: «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» — стали сенсом життя.

Директор терцентру Н.Ф.Івасів

joomlamodniyportal.ru