Друк

Вересневе засідання колегії райдержадміністрації

.

29 вересня відбулося чергове розширене засідання колегії райдержадміністрації за участю сільських голів, керівників управлінь і відділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

Вереснева колегія розпочалася з урочистостей. Голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк та голова районної ради Дмитро Рудницький відзначили подяками сільських голів, які прийняли найактивнішу участь у зібранні матеріальної допомоги для учасників АТО, що нині знаходяться на сході, захищаючи нашу країну.
Після чого було розпочато роботу колегії.
На порядок денний було винесено одне з найважливіших і найактуальніших питань сьогодення:
Про легалізацію та детінізацію виплати заробітної плати та зайнятості населення у районі.
Присутні заслухали звіт заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка. Який детально виклав стан справ у районі на сьогоднішній день. Андрій Васильович щоденно працює над вирішенням цього питання, адже є головою робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Робота ведеться на всіх рівнях. Регулярні поїздки, контроль роботи організацій та виконання рішень ради являються одними з пріоритетних завдань у роботі заступника голови РДА.
Андрій Васильович у своїй доповіді зазначив, що у районі також проводиться робота щодо подолання тіньової зайнятості. Адже нелегальний працівник, це перш за все соціально незахищений працівник, людина без прав та захисту. Тому потрібно зробити все, щоб подолати це негативне явище у суспільстві. «Наша робота направлена, перш за все, на те, щоб легалізувати робочі місця, забезпечити людей офіційним заробітком, тим самим забезпечити працівників всіма правами зазначеними у Конституції України. Наша робоча група створена для допомоги у вирішенні цього питання. Ми не є каральним органом. Навпаки, ми націлені на плідну співпрацю та розуміння зі сторони керівників підприємств і організацій», - зазначив Андрій Подік.
По даному питанню також була заслухана співдоповідь: в.о. начальника Новоград-Волинської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби у Житомирській області Поліни Юрковської
Посилити роботу щодо проведення перевірок на підприємствах, установах, організаціях та фізичних осіб підприємців з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення – було вирішено у ході роботи колегії.

Організаційно-інформаційний відділ РДА

joomlamodniyportal.ru