Друк

Привітали молодого пасічника

.

Минулої п'ятниці – 19 серпня бджолярі України відзначали своє професійне свято - День пасічника, який з 1997 року встановлений як офіційне свято України.

Україна здавна славилася пасічництвом. Монастирі, козацькі старшини та й простий люд тримали бджіл. З багатьох заморських держав численні каравани везли в Київську Русь найрізноманітніші товари і обмінювали їх на продукти бджільництва.

В цей день заступник голови адміністрації Андрій Подік та начальник управління агропромислового розвитку РДА Василь Ткачук відвідали та привітали зі святом одного з наймолодших пасічників нашого району – Віталія Данилюка із села Косенів. Віталій рівно на рік молодший за нашу державу, адже народився в День Незалежності – 24 серпня. Незважаючи на вік, Віталій вже 11 років займається такою благородною справою – бджолярством. 31 бджолосім'я, за якими він доглядає є найкращим свідченням його успішності на цьому поприщі, адже далеко не кожен бджоляр може похвалитись такою пасікою.

За покликанням душі він долучилися до надто складної, але дуже цікавої, сповненої романтики справи, яку наші пращури започаткували в сиву давнину та секретів якої природа приберегла ще на багато поколінь пасічників.
Побажаймо ж Віталію та всім бджолярам Новоград-Волинщини пізнавати ці тонкощі з притаманною українцям кмітливістю!

Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка їм за наполегливість, вірність народним традиціям та любов до своєї землі.

Організаційно-інформаційний відділ РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/holovna/63-novini/novini-rajonu/6760-privitali-molodogo-pasichnika#sigProGalleria366d0216f9
joomlamodniyportal.ru