Друк

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

.

Сьогодні,07 серпня 2024 року, відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За дорученням начальника Звягельської районної військової адміністрації Івана Туровського засідання провів  перший заступник начальника РВА Юрій Оханський.

Розглядали важливі питання, серед яких:

  • про стан місцевої пожежної охорони в Городницькій, Дубрівській, Ємільчинській та Стриївській територіальних громадах району: для посилення місцевої пожежної охорони в територіальних громадах району було виділено 4 пожежні автоцистерни. Це значно підвищить оперативність реагування на пожежі та покращить загальний рівень пожежної безпеки в регіоні.
  • про проведення заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця: Зважаючи на високий рівень відмов від імунізації (40% населення), комісія ухвалила рішення про проведення інтенсивнішої роз'яснювальної роботи серед населення щодо необхідності вакцинації проти цих захворювань. Крім того, було заплановано організацію додаткових заходів з імунізації через медичні заклади.
  • про забезпечення пожежної та техногенної безпеки в навчальних закладах району у 2024/2025 навчальному році: одним з пріоритетних питань залишається забезпечення умов для укриття учасників навчального процесу в захисних спорудах цивільного захисту. Протягом 2023/2024 навчального року нових захисних споруд не було побудовано, але продовжується будівництво трьох протирадіаційних укриттів у місті Звягелі.

Ці рішення спрямовані на підвищення рівня безпеки мешканців району та забезпечення їхнього захисту в надзвичайних ситуаціях. Злагоджена та ефективна робота всіх відповідальних служб і організацій є запорукою стабільного розвитку та безпеки нашого району.