Друк

Засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу при Звягельській РВА

.

Сьогодні відбулось чергове засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, яке провів перший заступник начальника Звягельської РВА Юрій Оханський.


 На засіданні обговорили ряд важливих питань серед яких:

-внесення змін у склад Ради;
-про впровадження ініціативи "Громада вільна від туберкульозу" та залучення закладів первинної медичної допомоги до укладання договорів на пакет послуг за програмою медичних гарантій за напрямом "Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги";
- звіт вторинних ланок медицини по захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД за 6 місяців 2024 року;
-звіт по захворюваності на туберкульоз та стан охоплення дитячого населення району туберкулінодіагностикою, заходи щодо покращення показника первинних ланок медицини за 6 місяців 2024 року;
-недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації і благополуччя населення;
-заготівля донорської крові у Звягельському районі.

"Вкотре нагадую, в роботі з цими хворобами надзвичайно важливо працювати на випередження. Саме тому на високому рівні має проводитись робота з профілактики та раннього виявлення в усіх верств населення, а особливо в груп ризику.

Шановні мешканці району! Ваша участь у цій боротьбі вкрай важлива. Регулярні обстеження, дотримання рекомендацій лікарів – це не просто слова, а запорука вашого здоров'я та здоров'я ваших близьких.

Долучаймося до профілактичних заходів! Разом ми зможемо перемогти ці хвороби!" – звернувся Юрій Оханський.