Друк

У Звягелі, на онлайн нараді з ЖОВА, обговорили проблему торгівлі людьми в умовах війни

.

30 липня відбувся онлайн круглий стіл, присвячений боротьбі з торгівлею людьми.

Провів нараду заступник Житомирської ОВА Костянтин Лопушанський. Учасники: перший заступник начальника Звягельської районної військової адміністрації Юрій Оханський, представники Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, районних військових адміністрацій області, громадських організацій. Обговорили загострення цієї проблеми в умовах повномасштабної війни.

Через війну тисячі українців опинилися у вразливому становищі. Частина з них вимушено виїхала за кордон, інші були переміщені всередині країни, а деяких депортували до росії та білорусі. Саме ці люди найчастіше стають жертвами торгівлі людьми. І ми маємо тримати руку на пульсі та надавати більше інформації населенню, аби убезпечити їх.

Окрему увагу було приділено новим схемам торгівлі людьми, пов’язаним з ухиленням від мобілізації. Зловмисники використовують людей з інвалідністю, організовують фіктивні шлюби, щоб допомогти чоловікам уникнути служби в армії.

Під час заходу представники громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» розповіли про заходи, які можуть допомогти людям уникнути потрапляння в пастки торгівців людьми.

Нагадаємо, що в Україні діє цілодобова гаряча лінія з попередження домашнього насильства: 15-47; 0 800 500 335.

Торгівля людьми – це сучасна форма рабства. Жертви торгівлі людьми можуть бути примушені до праці, сексуальної експлуатації, примусового одруження, донорства органів або проведення над ними медичних експериментів.

Не довіряйте незнайомцям, які обіцяють легку роботу або хороші умови життя за кордоном.
Перевіряйте інформацію про роботодавців та агентства з працевлаштування.
Розповідайте близьким про свої плани та маршрути подорожей.
Зберігайте документи та гроші в безпечному місці.
У разі підозри на те, що ви або хтось інший став жертвою торгівлі людьми, зверніться за допомогою до правоохоронних органів або на гарячу лінію.

Запам’ятайте: торгівля людьми – це злочин. Ніхто не має права обмежувати вашу свободу і експлуатувати вас.