Друк

Всеукраїнський Олімпійський день у Звягелі

.

Сьогодні у місті Звягель відбулась надзвичайно патріотична та спортивно-видовищна подія – Всеукраїнський Олімпійський день.

У заході взяли участь перший заступник начальника Звягельської РВА Юрій Оханський, голова Звягельської міської ради Микола Боровець і безпосередньо учасники забігу. Це всеукраїнська акція, мета якої розвивати олімпійський рух в Україні, прививати любов до спорту в молодого покоління та пропагувати здоровий спосіб життя.

Розпочалась акція з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих Захисників та Захисниць України. Також згадали жахливий теракт, який стався два роки тому в ніч з 28 на 29 липня в Оленівці. На території колишньої Волноваської виправної колонії поруч з смт Оленівка російськими терористами було вбито понад 53 українських полонених захисників "Азовсталі", близько 130 було поранено.
Ніколи не пробачимо, ніколи не забудемо!

Серед учасників забігу були: з Олімпійським вогнем очолив колону Чемпіон Європи з пара-армрестлінгу, член національної збірної України, майстер спорту України – Олексій Глуханюк; за ним – срібні призери Чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу, члени національної збірної України, майстри спорту України – Олена Котюк та Володимир Кручко, далі рухались кращі спортсмени Звягеля.

"Дуже радий, що такі заходи відбуваються в нашому районі. Я тут, аби побажати вам успіхів від начальника РВА Івана Туровського. Бажаю вам спортивних перемог, а нам усім - головної і такої омріяної Перемоги над росією.

Цього дня місто Звягель отримав естафету від міста Бердичів та передає Баранівці, і нехай ця традиція існує завжди.
Адже ми не лише бігаємо, а й відзначаємо нашу українську ідентичність. Нехай дух олімпізму поєднається з нашим багатим культурним надбанням. Разом ми збережемо та примножимо найкраще, що маємо!" – говорив Юрій Оханський.

Символічно, що саме сьогодні, 26 липня, відбувається відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 в Парижі. Визначна подія, в якій беруть участь 140 спортсменів з України у 23-х видах спорту.
Вболіваємо за нашу збірну, підтримуємо спорт та долаємо ворога, разом!