Друк

Виїзний семінар-нарада: Ярунь

.

Сьогодні вже вкотре відбулась розширена нарада між головами громад усього району. Ще минулого року розпочались ці традиційні зустрічі. Проводять їх начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський та голова районної ради Артур Загривий. Мета – обмін досвідом між усіма громадами, аби кожна побачила, як втілювати ті чи інші проєкти та як підтримувати та розвивати свій край надалі.

Пленарна частина  виїзного семінару-наради відбулась в актовій залі Ярунського ліцею.

Спершу вручили нагороди родинам загиблих військовослужбовців:

  • Рідним Карплюка Володимира вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня.
  • Відзнаку "За заслуги перед Звягельським районом" отримали батьки:

Олександра Ковпаки;

Михайла Коренка;

Дмитра Корольчука.

Далі було обговорення питань:

про виконання заходів з призову військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації та вилучення техніки національної економіки згідно з обсягами й доведеними завданнями;

про хід підготовки об’єктів господарського комплексу та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 року.

"Радий, що така ініціатива підтримується головами громад, адже ці зустрічі дають їм можливість поділитися своїми кращими практиками та знаннями з іншими, а також отримати цінні поради та підтримку. Вони сприяють згуртуванню району та почуттю єднання, адже голови громад мають можливість краще познайомитися один з одним та обговорити проблеми, з якими стикаються їхні громади", – говорив Іван Туровський.

Найбільш обговорюваним було питання призову та бронювання. Голови громад мали багато питань до начальника РТЦК та СП Миколи Оліярника. Довго тривала дискусія, під час якої присутні активно пропонували шляхи вирішення проблемних ситуацій.

"Ярунська громада – місце, де комфортно жити. Аграрна громада, де утворився чудовий злагоджено колектив. Багато потужних підприємств, які створюють робочі місця, підтримують громаду та ЗСУ", –  говорив голова Ярунської громади Сергій Романюк

Цікаво, що поліцейська станція Звягельського районного відділу поліції ГУНП в Житомирській області в цій громаді була створена першою в районі. 

Наступним пунктом гостей громади ознайомили з діяльністю місцевого підприємства  ТОВ «Агросоюз». Оглянули демоцентр та виробничу базу. Підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових і бобових культур, насіння олійних культур.

Крім того, цікаво було оглянути інші заклади громади - це і садочки, в яких здійснюється підготовка дітей до навчання, і заклади загальної середньої освіти, які забезпечують якісну освіту дітей.

Ярунська громада постійно працює для підтримки військових. Це дійсно потужна єдність, вони регулярно відвідують передові позиції наших Захисників та Захисниць з підтримкою та закривають абсолютно різні потреби. Дякуємо їм за це!