Друк

Координаційна рада Звягельської районної військової адміністрації: досягнення у сфері сімейної та гендерної політики

.

Сьогодні відбулося засідання координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми, домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Засідання ради провів перший заступник начальника РВА Юрій Оханський, під час якого було обговорено ключові питання та визначено шляхи протидії домашньому насильству та профілактики вчинення цього правопорушення.

Було розглянуто хід створення та функціонування служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Підкреслено важливість надання ефективної та своєчасної допомоги постраждалим.

Обговорено механізми та процеси регулярного інформування обласної адміністрації про стан функціонування спеціалізованих служб у міських, селищних, сільських радах району.

Сектор протидії домашньому насильству прозвітував про свою діяльність за перше півріччя 2024 року. Було підкреслено, що завдяки активній роботі та взаємодії з іншими структурами вдалося значно покращити виявлення та розслідування випадків домашнього насильства.

Також обговорили деталі розробки та прийняття програми  реабілітації осіб, що вчинили насильство, у міських радах району. Ця програма включатиме психологічну та соціальну підтримку, а також освітні заходи, спрямовані на запобігання подібної поведінки у майбутньому.

Робота координаційної ради Звягельської районної військової адміністрації  спрямована на створення безпечного середовища для всіх жителів району, що є важливим кроком на шляху до комфортного та спокійного життя людей у громадах.