Друк

Бібліографія як засіб освоєння сучасного інформаційного простору

.

21 березня 2018 року на базі Наталівської сільської бібліотеки було проведено кущовий семінар-практикум з бібліографії для бібліотекарів сільських бібліотек району.

Наталівська сільська бібліотека знаходиться в окремому приміщенні, налічує 3996 примірників бібліотечного фонду. У бібліотеці, майже 20 років, працює Кочук Ганна Сергіївна. Вона постійна учасниця районних масових заходів, неодноразово за свою сумлінну працю отримувала Подяки та Грамоти від обласного управління культури, районної державної адміністрації, районної ради та відділу культури районної державної адміністрації. Також Наталівська сільська бібліотека за підсумками районного конкурсу у 2015 році була нагороджена пам'ятним знаком «Ніка» у номінації «Найкращий сільський бібліотекар Новоград-Волинського району». Саме тому цю бібліотеку було обрано базою для проведення семінару-практикуму.
Відкрила семінар-практикум директор районної бібліотеки імені Лесі Українки Лариса Дмитрівна Ковалевська повідомленням про важливість періодичних видань як інформаційного ресурсу публічної бібліотеки. Також вона оголосила про проведення районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2018» та запросила бібліотекарів взяти у ньому участь.
Провідний методист районної бібліотеки імені Лесі Українки Ніна Нюкало розповіла про шляхи оптимізації формування фонду періодичних видань, їх облік та видачу користувачам. Вона ознайомила присутніх з Положенням про обласний конкурс «Краща бібліотека Житомирщини» та запросила взяти у ньому участь.
Завідувач відділу обслуговування користувачів районної бібліотеки імені Лесі Українки Олена Боровська розповіла бібліотекарям як потрібно правильно оформлювати стенд «Бібліотека інформує», складати інформаційні бюлетені, збирати та оформлювати інформаційні папки краєзнавчої та інших тематик.
Потім семінар-практикум продовжив свою роботу практичними заняттями із заповнення четвертої частини щоденника роботи бібліотеки «Довідково-бібліографічна і інформаційна робота».
Під час проведення семінару бібліотекарі ділилися своїм досвідом, на питання, які виникали у ході роботи, отримували вичерпні відповіді. Саме для того, щоб бібліотекарі могли спілкуватись, і потрібні такі заходи.

Районна бібліотека імені Лесі Українки

joomlamodniyportal.ru