Друк

Тарас Шевченко – України син

.

Не випадково в історії світової культури поєднання в одній особі живописця і поета зустрічається часто. Очевидно, це доля щедро обдарованих творчих натур, яким тісно в межах одного виду мистецтва. Такою творчою натурою є і Тарас Григорович Шевченко.

Нас просто не існує без Шевченка. У ньому – уся історія наша, усе буття, усі мрії. Відомо: Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна.
З нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у районі відбулися святкові заходи. В урочистостях з нагоди визначної дати взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко, Гульський сільський голова Лариса Добровольська, працівники райдержадміністрації.
Покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку у селі Гульськ було вшановано пам'ять великого кобзаря. Щороку, 9 березня, саме до Гульська на Панську гору приїздять жителі та гості нашого району, аби вклонитися Великому Кобзареві, ажде саме тут було встановлено стелу з портретом поета, як пам'ятку про те, що свого часу поет відвідав і наш Звягельський край.
Окрім того у Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки було проведено щорічні літературні читання «Тарас Шевченко – України син». Відкрила свято директор бібліотеки Ковалевська Лариса Дмитрівна. Під час проведення масового заходу Тарас Шевченко був представлений як видатний художник України.
Ведучими літературних читань були Возняк Мар΄яна та Возняк Анатолій із с. Ужачин. Як завжди на свято приїхали поціновувачі творчості українського Кобзаря із різних куточків нашого району. Читали вірші Тараса Шевченка та про нього учасники із с. Наталівка , с. Кануни, с. Ужачин, с. Дідовичі, с. Івашківка, с. Ярунь, с. Піщів і постійні читачі нашої бібліотеки. Всім присутнім подарували музичні вітання жіноче вокальне тріо «Віра» (Дудник Марія Володимирівна, Кучинська Галина Оксентіївна, Зінченко Анна Миколаївна), викладач Ярунської філії школи мистецтв м. Новоград-Волинського Рябченко Людмила Ігорівна і її учениця Лабзюк Марія та бібліотекар районної бібліотеки імені Лесі Українки Антонюк Марія Володимирівна. Вони виконували пісні на вірші Тараса Шевченка та українські народні мелодії. Під час проведення заходу демонструвались слайди репродукцій картин Тараса Шевченка, а на столах було зроблено розкладку із книг «Мистецька спадщина Тараса Шевченка» в чотирьох томах.
Запрошена на читання головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Олена Василівна Брацюк сказала теплі слова учасникам літературних читань та вручила їм Подяки.
Слово для привітання було надано присутнім на святі: члену Національної спілки краєзнавців України Тетяні Аркадіївні Петько та завідувачу юридичного сектору райдержадміністрації Ларисі Миколаївні Лобащук. Вони висловили подяку за змістовно організований захід та побажали всім учасникам натхнення на подальшу творчість.

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7957-taras-shevchenko-ukrajini-sin#sigProGalleria4602ebb755
joomlamodniyportal.ru