Друк

Відбулось чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії

.

Відбулось чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській райдержадміністрації.

На засіданні під головуванням заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка було розглянемо ряд питань, серед яких: епізоотичний стан щодо сказу тварин на території Новоград-Волинського району; про проведення заходів щодо ліквідації сказу в населеному пункті смт.Городниця; епізоотична ситуація, щодо захворювання на африканську чуму свиней в Україні.
В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександр Коваль доповів про стан справ у районі на сьогоднішній день. «З початку 2017 року на території Новоград-Волинського району зареєстровано 9 випадків сказу. Такі випадки було виявлено у наступних населених пунктах: с.Коритище, с.Ярунь, с.Косенів, с.Пищів, с.Лагульськ, с.Орепи, с.Кудиновичі, с.Кропивня, смт Городниця. Ветеринарною службою району повсякчас проводяться всі необхідні протиепізоотичні заходи щодо ліквідації та недопущенні даного захворювання», - повідомив Олександр Сергійович.
Після чого ним було зачитано інформаційне повідомлення про проведення заходів щодо ліквідації сказу в населеному пункті смт.Городниця. Загалом, доповідач розповів присутнім, що в неблагополучному пункті смт Городниця, а також загрозливій зоні в радіусі 10 км, куди входять с. Лучиця, с. Анастасівка І, с. Анастасівка ІІ Городницької ОТГ, Державна протиепізоотична комісія при Новоград-Волинській районній державній адміністрації відмічає, що за період карантинних обмежень по сказу на протязі двох місяців хворих та підозрілих у захворюванні тварин не реєструвалось. Були проведені заходи, згідно «Інструкції по боротьбі зі сказом тварин». В зоні ураження було зроблено щеплення домашнім тваринам. Після чого, за щепленими тваринами проводився ветеринарний нагляд на протязі 60 днів. Серед населення селищним головою проводилась роз'яснювальна робота щодо захворювання людей і тварин на сказ.
Останнім питанням порядку денного стало питання щодо захворювання на африканську чуму свиней в Україні. Станом на 22.02.2018 р. в Україні зареєстровано 37 випадків даного захворювання, з яких: 13 випадків - свійські свині, 21 - дикі та 3 - інфіковані об'єкти. Карантин по АЧС продовжує діяти у 42 неблагополучних пунктах 13-ти областей України. Тож з метою недопущення поширення хвороби на рівні району та міста сформовано спільну мобільну групу із представників Національної поліції та управління Держпродспоживслужби в районі для посилення ветеринарно-санітарного контролю та нагляду. Серед населення ветслужбою району проводилась роз'яснювальна робота, щодо недопущення захворювання свиней на АЧС та здійснювались, при необхідності, щеплення проти класичної чуми свиней.
Члени комісії детально розглянули кожне питання порядку денного. Враховуючи нестабільну епізоотичну ситуацію, яка виникла на даний час в районі та з метою запобігання розповсюдження даних хвороб серед людей і тварин, по завершенню роботи засідання були прийняті відповідні рішення.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru