Друк

Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…

.

Жила колись на світі Леся,
Любила мріяти й співати.
Сама – найкраща із поезій,
Якої нам не написати.

У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки 21 лютого 2018 року відбулися щорічні Лесині читання «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я...».
Директор районної бібліотеки імені Лесі Українки Лариса Дмитрівна Ковалевська розпочала захід та розповіла про бібліотеку, яка вже більше 70 років носить ім'я нашої славетної землячки.
Ведучими на святі були Возняк Мар'яна та Возняк Анатолій із с. Ужачин. На літературні читання приїхало дуже багато талановитих дітей та дорослих, які читали вірші Лесі Українки, про поетесу і її творчість, співали пісні. Звучали також і власні вірші. Цього року на свято прибули бібліотекарі з сіл: Нова Романівка, Ужачин, Дідовичі, Ярунь, Наталівка, Токарів, Чижівка, Колодянка, Червона Воля, Федорівка.
Під час проведення заходу музичне вітання пролунало від бандуристок учениць школи мистецтв м. Новограда-Волинського Захарченко Ірини та Стрельцової Марії, керівником яких є Вовк Інна Степанівна. Чудово зіграв дует баяністів Лабзюк Марії та Лабзюк Даші з Ярунської філії школи мистецтв м. Новограда-Волинського. Навчає талановитих сестер Рябченко Людмила Ігорівна.
Зачарували всіх присутніх чарівним співом Пасічник Іванна з с. Дідовичі та Шумляківська Анастасія з с. Колодянка.
Багато пролунало віршів Лесі Українки, які читали діти з різних сіл нашого району, серед них була і найменша учасниця Лесиних читань Потайчук Олександра з с. Червона Воля, яка також співала акапельно пісні на вірші Лесі.
Наша Звягельська земля багата на талановитих поетів і письменників. Цього року свої нові вірші читали поети-аматори: Марія Мартинівна Петльована з с. Чижівка, яка вже багато років є постійною учасницею Лесиних читань, Волкова Лариса Миколаївна з с. Немильня та ведуча заходу, студентка, Возняк Мар'яна. Представили свої вірші юні поети: Вознюк Дарина з с. Ужачин, Ничипорук Ілона з с. Нова Романівка, Свидинюк Валерія та Кришталь Діана з с. Ярунь. Вони читали вірші, присвячені Лесі Українці, рідній Україні та твори на різні теми.
Присутньою на святі була начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Михайлівна Бобровська. Вона сказала теплі слова учасникам літературних читань та вручила їм Подяки. Свято пройшло в дружній атмосфері. Новоград-Волинська районна бібліотека ім. Лесі Українки завжди рада приймати в своїх стінах талановитих людей нашого краю.

Матеріал підготувала
завідувач відділу обслуговування користувачів
районної бібліотеки ім. Лесі Українки
Олена Боровська

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7924-dghjkl#sigProGalleria55e3e53ae4
joomlamodniyportal.ru

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7924-dghjkl#sigProGalleria2b2ae5943d
joomlamodniyportal.ru