Друк

День Героїв Небесної Сотні відзначили у районі

.

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Районний захід з нагоди чергової річниці трагічної загибелі Небесної Сотні відбулися у Будинку культури с.Дідовичі. Серед присутніх – голова районної державної адміністрації Володимир Михнюк, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко, заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік, голова районної ради Дмитро Рудницький, депутат обласної ради Степан Нусбаум, начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Бобровська, Дідовицький сільський голова Тамара Мосійчук та інші.
Під час заходу першим до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Володимир Михнюк. «Важко усвідомлювати, що в XXI сторіччі наш народ вкотре змушений відстоювати своє право на самостійність і незалежність власного вибору. Та, на жаль, нині знову прийшов цей час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією. І ми зробили цей вибір ще тоді, на Майдані. На жаль, тоді під час Революції гідності, мужні борці за справедливість заплатили за свої переконання найвищу ціну - життя. І сьогодні для нас є святим обов'язком гідно вшанувати справжніх Героїв. Ми повинні пам'ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Слава нашим героям, слава нашій рідній Україні!», - зазначив у своєму виступі Володимир Володимирович.
Також зі словами безмежної подяки та шани до всіх тих, хто віддав своє життя за європейське майбутнє України, тих, хто пішли на свідому самопожертву заради побудови демократичної держави, звернулися голова районної ради Дмитро Рудницький, депутат обласної ради Степан Нусбаум та сільський голова Тамара Мосійчук.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.
По завершенню пам'ятного заходу, керівництво району вшанувало світлу пам'ять нашого земляка, героя Небесної Сотні Олександра Балюка покладанням квітів до його могили на кладовищі в селі Пилиповичі.
Україна – країна хвилюючої краси, радості й печалі. Україна – це мужній народ, що віками боровся за волю і щастя. У тяжкій і тривалій боротьбі вкотре доводив, що ми нащадки славних запорозьких козаків, і наш національний дух незламний. І сьогодні, вшановуючи пам'ять полеглих героїв Майдану, благаємо у Господа лише одного, щоб на нашій рідній українській землі завжди панував спокій і мир.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7914-den-gerojiv-nebesnoji-sotni-vidznachili-u-rajoni#sigProGalleriac34f7df41e
joomlamodniyportal.ru