Друк

«Мої права – моє життя»

.

Щороку, в тиждень, що включає 10 грудня, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права.

З цієї нагоди в читальному залі Новоград-Волинської районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки оформлено виставку, біля якої з 04 по 08 грудня проводились огляди літератури під назвою «Закон – путівник по життю».
Проголосивши свою незалежність, Україна стала на шлях побудови власної держави і громадського суспільства. Серед інших проблем, що їх вирішує народ України, є і проблема здійснення прав людини та громадянина. Для того, щоб у повному обсязі реалізувати права та обов'язки, необхідно їх знати.
На виставці представлено ряд книг з правознавчої галузі, які стануть цікавими та корисними читачам бібліотеки. Виставку відкриває основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, виборчу систему, права і обов'язки влади, суспільства та громадян – Конституція України.
Також на виставці представлені кодекси з різних галузей права: «Кримінальний кодекс України», «Сімейний кодекс України», «Житловий кодекс України», «Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод. Застосування в Україні», «Конвенція ООН про права дитини».
Цікавими та доступними для різних категорій населення стануть книги: «Трудове право України», «Адміністративне право України», «З емельне право України», «Цивільне право України». Особливо зацікавила читачів книга «Захист прав споживачів», де автор на конкретних прикладах роз'яснює як споживачеві захистити свої права. Досить часто відвідувачі бібліотеки звертали увагу на книгу «Зразки процесуальних документів», користуючись якою з легкістю можна складати юридичні документи без допомоги спеціаліста.
У фонді бібліотеки зберігаються журнали «Право України» та «Офіційний вісник України», які представлені на виставці. Також до уваги користувачів представлені газети, які вже багато років отримує наша бібліотека «Голос України», яка є державним друкованим засобом масової інформації та має загальнодержавне значення, та «Урядовий кур'єр» щоденне видання центральних органів влади в Україні, засновником якої є Кабінет Міністрів України.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Олена Боровська

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7767-moji-prava-moe-zhittya#sigProGalleria1395541d4a
joomlamodniyportal.ru