Друк

День Гідності та Свободи відзначили у районі

.

21 листопада вся українська нація відзначає державне свято – День Гідності та Свободи.

Це нове свято було започатковано з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Захід з нагоди свята відбувся у Будинку культури с.Орепи. Серед почесних гостей – перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович, Орепівський сільський голова Сергій Романюк.
У своїх промовах вони висловили привітання з нагоди свята та щирі слова вдячності всім патріотам, воїнам-визволителям і просто небайдужим мужнім людям, які свого часу відстоювали і нині стоять за права, гідність і незалежність нашої країни.
Під час заходу хвилиною мовчання було вшановано вічну пам'ять усіх тих, хто поклав своє безцінне життя за світле майбутнє України.
Музичний супровід урочистого заходу забезпечили виступи учнів Орепівської загальноосвітньої школи, народного аматорського ансамблю «Чарівниці» Будинку культури с.Пилиповичі, Валерії Данилюк, Світлани Бойковської, Оксани Радченко, Діани Лотоцької.
По завершенню урочистостей, представники районної вдади на кладовищі села Орепи вшанували світлу пам'ять загиблих учасників АТО – Романа Веремійчука та Владислава Сівашова.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7735-den-gidnosti-ta-svobodi-vidznachili-u-rajoni#sigProGalleriaf3ef0cf4b1
joomlamodniyportal.ru