Друк

Люди з добрим серцем та чистою душею

.

Щорічно восени, в першу неділю листопада є привід відзначити чудове свято - День працівника соціальної сфери.

На життєвому шляху кожного з нас чекають не лише успіхи й радощі, але вистачає, на жаль, невдач і турбот. І не кожному під силу побороти їх самотужки, особливо, коли за плечима – нелегкий багаж прожитих років, до яких додаються старість, хвороби, самотність
Саме колектив територіального центру соціального обслуговування Новоград-Волинського району забезпечує формування комплексних заходів, спрямованих на підтримання життєдіяльності і соціальної активності пенсіонерів та інвалідів району. Для них посадові обов'язки і душевне покликання – єдине ціле. Через чотири відділення працівники територіального центру надають соціальні послуги 1614 пенсіонерам району.
Невтомна, щоденна праця 51 соціального робітника є вкрай важливою та необхідною. Адже вона безпосередньо пов'язана з турботою про людей похилого віку, інвалідів, людей, які залишились в край складній життєвій ситуації. Колектив відділення, яким керує Гуріна Марія –жіночий колектив, у якому поєднані прекрасні якості кращої половини людства і на який покладено відповідальний обовязок – допомогати людям, які потребують особливої турботи. Вони творять добро, милосердя, вирішують складні питання життя одиноких пенсіонерів району. Допомагають підопічним в побуті, на присадибних ділянках . На обслуговуванні кожної із них 8-10 одиноких громадян району, які проживають на значній відстані один від одного. Біля витоків створення відділення стояли соціальні робітники Данилишина Галина, Бусленко Любов, Красулін Одарка, які і на даний час працюють в нашому колективі.Вже багато років добросовістно, відповідально надають соціальні послуги соціальні робітники Журавель Валентина, Нестерчук Валентина, Пелешок Валентина, Шкуринська Олена, Шашула Марія, Остапчук Галина, Гавронська Світлана, Романюк Людмила, Євпак Валентина, Ведрук Ольга, Гнесь Алла, та інш.
Сім'ї, які перебувають у складній життєвій ситуації також можуть отримати допомогу у територіальному центрі завдяки співпраці відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги, очолює яке Бармак Валентина, з підприємствами, організаціями всіх форм власності, релігійними конфесіями з питань матеріальної допомоги.
Пенсіонери району можуть звернутись до спеціалістів нашої установи, які здійснять ремонт одягу, взуття, порубають, поріжуть дрова. Вже багато років дані послуги надають : Печенюк Надія, Захарчук Гнат. Гурбан Юрій та Дереженко Сергій.
Жителі поважного віку с. Ярунь можуть отримати соціальні послуги у відділенні денного перебування. Медична сестра Кириленко Світлана,, фахівець із соціальної роботи Бойко Віра, психолог Рай Юлія використовують всі можливості для продовження активного життя пенсіонерів; збереження енергії та оптимізму; піклуються про здоров'я, організацію дозвілля та відпочинку; сприяють їх саморозвитку та самовираженню.
З початку травня 2017 року на території Гульської сільської ради працює медична сестра відділення Васильчук Анастасія, яка регулярно веде спостереження за станом здоров'я, здійснює контроль рівня артеріального тиску, вмісту цукру в крові, проводить бесіди щодо ведення здорового способу життя, профілактики різних захворювань та самодопомоги.

Загалом відділення денного перебування опікується 595 громадянами похилого віку та інвалідами. Працівники відділення прикладають чимало зусиль, знань та енергії щоб кожному відвідувачу було затишно, цікаво та корисно.
З відповідальністю до своїх обов'язків, з турботою, добротою, повагою до кожного підопічного, створюючи домашній затишок, працює колектив Лебедівського відділення стаціонарного догляду , керівником якого вже десять років є Трофімчук Казимира. У відділенні стаціонарного догляду громадяни перебувають на повному державному утриманні, одержують необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм для будинків інтернатів забезпечені: житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м'яким і твердим інвентарем і столовим посудом; раціональним чотириразовим харчуванням, у межах натуральних норм харчування, передбачених для мешканців інтернатних установ; медичним обслуговуванням.
З дня утворення працює в відділенні медична сестра Карлінська Валентина. яка згідно призначень лікаря Галини Папенчук , вдало застосовує свої знання, виконує комплекс робіт з догляду за інвалідами та одинокими непрацездатними громадянами похилого віку, які проживають в даному відділенні. Постійний нагляд та необхідний догляд за мешканцями відділення здійснюється молодшим медичним персоналом, які забезпечують чистоту та охайність жилих кімнат підопічних. Працівники молодшого медичного персоналу допомагають мешканцям відділення в побуті, проведенні санітарно-гігієнічних процедур. Молодші медичні сестри Алексюк Галина, Бондар Лідія, всі десять років допомагають мешканцям закладу. Кучер Тетяна, Марчевська Ала після декретних відпусток також повернулись до відділення і з відповідальністю виконують свої обов'язки. Статистика сумна, але з іншої сторони вже більше 90 одиноким району забезпечено догляд у відділенні. Сестра господарка і машиніст з прання білизни Медушевська Тетяна забезпечить постійно чистоту і охайність одягу підопічних. Показником добробуту життя людини є доброякісне харчування.. На харчоблоці працює 2 кухаря Патлатюк Галина та Хоменко Ірина , які з доброю душею готують різноманітні страви, а забезпечує вчасну доставку якісних продуктів харчування завідувач господарством Щирська Наталія , яка ще відповідає за все підсобне господарство.
Обробіток городу, благоустрій території лягає на плечи тих же працівників відділення. Терещенко Сергій робітник з комплексного обслуговування та ремонту будинків і споруд, який допомогає нам і своєю власною сільгосптехнікою, і водій швидкої допомоги і відповідальний за свердловину і ремонт обладнання і меблів все вміє і вчасно полагодить..
Підсобним господарством керує Гордійчук Володимир., Постійний нормальний температурний режим забезпечують кочегари Бойко Юрій, Гордійчук Володимир, Хоменко Юрій, Жигадло Владислав.
Людина, що прийшла на допомогу іншим – це духовно багата людина, добра, правдива, совісна. Тільки такі люди можуть працювати в даній установі. І нехай в наш нелегкий час буде більше таких людей: добрих і чуйних, не байдужих до чужої біди, непримиренних до зла, людей з добрим серцем та чистою душею.
Зі святом шановні колеги!

Директор територіального центру Івасів Ніна

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7694-lyudi-z-dobrim-sertsem-ta-chistoyu-dusheyu#sigProGalleria4fe5e665bf
joomlamodniyportal.ru