Друк

«За Україну, за її волю, за життя…»

.

Українська земля це країна добрих, щирих, привітних людей, які ніколи не поневолювали інші народи, а лише вміло захищалися від ворога.

День захисника України – свято, що відзначається в нашій державі 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва та Днем УПА. Цей день – віддання належного героїзму та мужності наших захисників; вшанування пам'яті героїв, що поклали своє життя за Україну, за її благополуччя та процвітання.
В історії України є багато сторінок, коли на її захист ставали кращі сини та доньки. Це і князі Київської Русі, і славетні козаки, і герої Крут, і Січові Стрільці, і воїни УПА, і переможці ІІ Світової війни, і учасники війни в Афганістані, і Герої Майдану, і захисники східних кордонів України.
До Дня захисника України у читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки проведено урок мужності «За Україну, за її волю, за життя...», присвячений захисникам східних кордонів України – воїнам АТО. Захід відвідали учні 5 класу ЗОШ № 5 з класним керівником Марією Миколаївною та шкільним бібліотекарем Оксаною Анатоліївною.
Ведуча уроку мужності головний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Олена Дяченко ознайомила присутніх з історією виникнення свята, з подіями, що відбуваються на Сході нашої країни, акцентуючи увагу на героїзмі і мужності наших земляків – учасників АТО.
Гості свята, учні 5 класу, читали вірші, присвячені захисникам України, воїнам української армії.
Бібліотекар читального залу Галина Осипчук презентувала виставку «Одна в нас доля Україна» та ознайомила присутніх з новими книгами, які висвітлюють сучасні події на Сході нашої країни.
Урок мужності «За Україну, за її волю, за життя...», крім пам'яті про людей, котрі відстоюють цілісність нашої країни, захищаючи кожного з нас, покликаний підняти патріотизм, усвідомленість та любов до рідної України.

Матеріл підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7643-za-ukrajinu-za-jiji-volyu-za-zhittya#sigProGalleriafa3fe58081
joomlamodniyportal.ru