Друк

«Лесині джерела – 2017»

.

30-й рік поспіль Міжнародне свято літератури і мистецтв "Лесині джерела" скликає у древнє місто на берегах Случі справжніх поціновувачів мистецтва.

Готуючись до Лесиних джерел, до вшанування пам'яті славетної українки, ми – її земляки, намагаємося якнайкраще розкрити гостям усе багатство творчості Лесі Українки, своєрідність і багатогранність її таланту. Чого вартують лише незабутні читання та цікаві науково-краєзнавчі конференції, присвячені видатній поетесі. А виступи народних аматорських колективів з усієї України щоразу створюють неповторну атмосферу, притаманну лише «Лесиним джерелам». Але все це лишень після урочистого відкриття, яке розпочала традиційна хода учасників свята вулицями міста до пам'ятника Лесі Українки. Там, почесні гості свята, серед яких заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік та заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович, віддали данину шани Лесі Українці, поклавши квіти до підніжжя пам'ятника перед міським Палацом культури, взяли участь в урочистому вечорі.
Після перегляду документального фільму «Лесиним джерелам - 30» зі сцени лунали слова вітання від численних гостей свята. Зі словами вітання до присутніх звернувся й представник районної влади Андрій Подік. Він зачитав вітальний лист від очільників району – Володимира Михнюка та Дмитра Рудницького та привітав усіх присутніх зі святом.
«Лесині джерела» - це неповторне свято, яке дійсно надихає кожного на творчість і надає стимул до подальшого розвитку. Адже саме тут можна безпосередньо долучитися до справжнього народного мистецтва. Саме тут панує дух незламності, величі та самобутності українського народу», - сказав Андрій Васильович у своїй промові.
Завершився святковий вечір неперевершеною виставою Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича. Присутні насолодились переглядом драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7523-lesini-dzherela-2017#sigProGalleria447a5862ce
joomlamodniyportal.ru