Друк

Липневий Янгол – 2017

.

І знову прийшло тепле літо і принесло на своїх крилах 1 липня.

А ця дата знаменна тим, що цього дня з'явився на світ Юрій Петрович Гудзь, людина яка прославила на всю Україну невеличке поліське село Немильню Новоград-Волинського району. Де б його шляхи не проходили, він завжди повертався до рідного куточка, любої і милої Немильні. І свій останній прихисток він знайшов на цвинтарі у рідному селі. Юрко Гудзь почав свій земний шлях у Немильні, тут він його і скінчив.
Тому стало вже традицією, що всі, хто знали Гудзя, всі, хто цінують його творчість, перш за все, по приїзді в Немильню, провідують могилу поета, вшановують його пам'ять, покладають квіти на могилу.
Делегація від відділу культури райдержадміністрації на чолі із директором районної бібліотеки імені Лесі Українки поклали корзину з квітами до пам'ятника Юрію Гудзю на кладовищі. А вже після короткого молебня біля могили шановане товариство перейшло до сільської школи. Тут, як завжди, всіх радо зустрічає з хлібом-сіллю господарка шкільних кімнат – директор Немильнянської ЗОШ – Олена Павлівна Гудзь. Ніколи не залишається осторонь такої події і Киківський сільський голова Процюк Юрій Миколайович, який завжди допомагає у проведенні літературних читань.
Директор бібліотеки Лариса Ковалевська поклала квіти до встановленої на школі пам'ятної дошки Юрію Гудзю. Далі захід продовжили літературно-музичною композицією вчителі та учні Немильнянської школи. Вони торкнулись такої риси характеру Гудзя, як любов до рідної природи, рідного села.
Після зворушливого виступу немильнечан, зустріч продовжила Голова «Братства Юрка Гудзя», письменниця Марія Рудак. Першій вона надала слово Голові Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлані Штатській (Гресь). Ще на цій зустрічі були присутні і виступали такі постійні поважні гості, як Григорій Цимбалюк, Лариса Бойко, яка від імені Юрія Камишного передала картину до шкільного музею, Світлана Соболевська – дитяча письменниця, Анатолій Сірик –історик, письменник, краєзнавець та інші шанувальники слова Гудзя з різних куточків України.
Зі словами вдячності за можливість популяризації творчості Гудзя виступили: директор бібліотеки Лариса Ковалевська, поетеса Валентина Ксендзук, Анатолій Клюско член ЖОО НСПУ, поетеса-початківець із с. Сусли Зінаїда Бадах.
Протягом тижня в Новоград-Волинській районній бібліотеці для дорослих було оформлено розгорнуту книжкову виставку «Землі ласкавої куточок милий», біля якої бібліотекар абонементу Марія Бака проводила перегляди літератури.

Матеріал підготувала методист
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7481-lipnevij-yangol-2017#sigProGalleriab9a88d8079
joomlamodniyportal.ru