Друк

«Пулинський млинець»

.

25 червня творча делегація від Новоград-Волинського району на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації Н.В.Даниленко побувала в смт. Пулини на обласному святі «Пулинський млинець».

Гарні сонячні свята завжди радують душу, наповнюють особливою енергією, збагачують духовний світ кожного, хто доторкається до джерел народної творчості. Серед колективів художньої самодіяльності успішно виступила вокальна група «Намисто» клубу с.Чижівка (керівник С.Іванцов). Цей колектив має широку концертну діяльність, постійно поповнює репертуар новими творами, залюбки виступає на районних та обласних заходах, про що свідчать Дипломи, Грамоти і Подяки, які гордо красуються на стенді закладу культури.
Делегація мала змогу побачити цікаві концертні програми, ознайомитися з виставками декоративно-прикладного мистецтва, відвідати «Українські світлиці» та скуштувати пулинських млинців на будь-який смак. Кожна поїздка на такі свята залишає неповторні враження, дає можливість почерпнути багато цікавого, перейняти кращий досвід, зробити відповідні висновки. Начальник відділу культури райдержадміністрації Бобровська Л.М. мала можливість познайомитись і поспілкуватись зі своїми колегами, запросила на свято «Маківка Літа» чоловічий колектив «Промінь» із Пулин.
Такі народні свята дійсно потрібні. Вони дають можливість не тільки гарно відпочити, а разом з тим носять пізнавальний характер, відроджують, зберігають, популяризують українські звичаї і обряди, пісенну творчість, декоративно-прикладне мистецтво, народну кулінарію. Долучають різні вікові групи населення до культурної спадщини українського народу.

Завідуюча районним методичним
центром народної творчості
Мирослава Повторейко 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7468-pulinskij-mlinets#sigProGalleria4e59a85a2c
joomlamodniyportal.ru