Друк

Війна, що завжди в пам’яті народній

.

Щороку, 22 червня, в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Найкривавіша в історії світу Друга світова війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн. військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн. жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом, безповоротні втрати України склали 8-10 млн. осіб.
В читальному залі районної бібліотеки для дорослих оформлено виставку-хроніку «День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні», яка в хронологічній послідовності висвітлює події Другої світової війни в Україні та на Житомирщині зокрема. Значну зацікавленість у відвідувачів бібліотеки викликала представлена на виставці тематична папка «Вклонімося полеглим і живим», яка вміщує сучасні матеріали з періодичних видань, присвячені темі Другої світової війни в Україні.
День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні наповнений трагічними спогадами і болем. Пам'ятаймо тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були скалічені і зруйновані війною.

Матеріал підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7464-vijna-shcho-zavzhdi-v-pam-yati-narodnij#sigProGalleriaadd6fa6142
joomlamodniyportal.ru