Друк

Круглий стіл у центрі зайнятості

.

Сьогодні, 20 червня, у приміщенні Новоград-Волинського міського центру зайнятості було проведено засідання круглого столу.

Під час зустрічі керівництво району, сільські голови, голови ОТГ, підприємці, керівники навчальних закладів обговорили стан ринку праці у нашому районі.
Директор міського центру зайнятості Віктор Сербін доповів, що службою зайнятості здійснюється комплекс заходів щодо сприяння молоді та інших соціально-вразливих верств населення у працевлаштуванні, наданні їм профорієнтаційних послуг, проведенні професійного навчання, організації громадських та тимчасових робіт. А зазначені пріоритетні напрямки активного державного регулювання ринку праці є основою в активній політиці зайнятості. Також під час наради була обговорена ситуація щодо зайнятості населення району на сьогоднішній день та шляхи вирішення проблем працевлаштування.
Після доповіді Віктора Сербіна, присутні обговорили питання порядку денного та висловили свої думки, зауваження та пропозиції щодо конструктивного вирішення проблемних моментів.
Серед необхідних дій: легалізація «тіньовиків» через заохочення працедавця компенсацією єдиного соціального внеску; офіційне залучення «нелегалів» до робіт тимчасового характеру; організація офіційного стажування особи, яка перебуває на обліку в центрі зайнятості; допомога в працевлаштуванні та пошук можливості перевезення до місця роботи у разі відсутності робочих місць за місцем проживання; у разі потреби роботодавця, здійснення організації професійного навчання; сприяння «заробітчанам» у пошуку роботи за місцем проживання; організація громадських робіт для безробітних громадян.
В рамках зустрічі Віктор Сербін також провів екскурсію центром зайнятості, розповівши про тонкощі своєї роботи.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7455-kruglij-stil-u-tsentri-zajnyatosti#sigProGalleria184a2c79c1
joomlamodniyportal.ru