Друк

Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду

.

14 червня 2017 року в Тернівській сільській бібліотеці було проведено семінар-практикум з національно-патріотичного виховання громадян «Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду».

Метою патріотичного виховання є становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати її як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов'язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.
Прибувши на місце проведення семінару, перше, що зробили учасники – це поклали квіти до пам'ятника загиблому учаснику АТО Півоварчуку Сергію Олександровичу у центрі його рідного села Тернівка.
Далі бібліотекарі вирушили до бібліотеки для проведення семінару-практикуму. Відкрила захід директор районної бібліотеки для дорослих Ковалевська Лариса Дмитрівна повідомленням «Патріотизм – серцевина людини, основа її активної позиції». Вона також презентувала книгу «Пам'ятка учасника АТО». Ця пам'ятка розроблена з метою забезпечення військовослужбовців базовою інформацією щодо пільг, прав і соціальних гарантій, а також – надання рекомендацій щодо порядку дій в певних ситуаціях.
Про форми масової роботи з національно-патріотичного виховання розповіла методист районної бібліотеки Ніна Нюкало. Вона перерахувала теми та засоби масової роботи, що можуть використовувати в своїй діяльності сільські бібліотекарі, а також навела приклади таких заходів.
На семінар-практикум була запрошена мати Півоварчука Сергія Олександровича – Галина Володимирівна. Вона розповіла про дитячі і юнацькі роки свого сина, про його мрії, яким так і не судилося здійснитися. Після виступу матері присутні вшанували пам'ять усіх загиблих в зоні проведення АТО хвилиною мовчання.
Під час спілкування бібліотекарі сіл Колодянка, Сусли, Пилиповичі поділились досвідом проведення заходів з популяризації літератури національно-патріотичного напрямку.
Бібліотекар Тернівської сільської бібліотеки провела бібліографічний огляд «День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» біля книжкової виставки «Велика перемога українського народу».
Наталія Олегівна, яка є і бібліотекарем, і завідуючою клубом с. Тернівка, разом із користувачами Тернівської сільської бібліотеки представили музично-поетичну годину «Герої навіки в пам'яті живих». В ході композиції використовували вірші і пісні патріотичного характеру.
Директор районної бібліотеки для дорослих підбила підсумки проведення семінару-практикуму та подякувала за участь у ньому бібліотекарям району.

Матеріал підготувала методист
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало 

joomlamodniyportal.ru