Друк

Рушник миру в Тернівці

.

Під час районного свята «Всі ми родом з дитинства», яке відбулося 01 червня в с. Орепи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, розпочалася акція «Рушник миру».

Найпершими до акції долучилися орепівські діти, а потім рушник урочисто було передано в с. Тернівку.
Юні читачі Тернівської сільської бібліотеки радо зробили свій невеличкий внесок у становлення миру та панування добра в нашій країні під час народознавчої години «Обереги рідного краю», проведеної сільським бібліотекарем Наталією Кришталь. З розповіді Наталії Олегівни діти дізналися про те, що з давніх-давен вишивка вважається одним з автентичних символів української нації і є унікальним явищем, аналогів якому в світі немає. Наші предки вірили, що вишита сорочка або рушник несуть особливу енергетику і можуть захистити від різних негараздів.
На захід завітали завідуюча районною бібліотекою для дітей Олена Данюк та сільський голова Микола Мороз. Вони зазначили, що рушник є символом миру, взаєморозуміння, єдності та любові, і є оберегом українського народу.
Майстриня Євгенія Кучерук разом з дітьми вишивали рушник миру, який після закінчення заходу був переданий дітям, як естафета, в Колодянську сільську бібліотеку.

Матеріал підготувала
завідуюча районною бібліотекою для дітей
Данюк О. Б. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7444-rushnik-miru-v-ternivtsi#sigProGalleria507044e357
joomlamodniyportal.ru