Друк

«Як добре ходити по рідній землі»

.

Поети не вмирають, вони ідуть у небеса
Щоб повернутись творчим зорепадом.
Поети не вмирають. Вони – вічні !

Жив поет на землі, та в пам'ять пішов... Дуже рано, не зустрівши навіть свого шістдесятиріччя. Згоріло гаряче серце, бо надміру хвилювалося за долю наших людей, багато працювало, повстало проти несправедливості, захищало правду і чистоту у житті.
Юрію Івановичу Ковальському сьогодні виповнилося б 79...

День краєзнавства «Як добре ходити по рідній землі», присвячений пам'яті нашого поета-земляка Юрія Ковальського, було проведено в Гульській сільській бібліотеці. Бібліотекар Анастасія Степанівна Давиденко розпочала захід розповіддю «Віддавна Україну славили поети».
Бібліограф районної бібліотеки для дорослих Людмила Жинська розповіла присутнім біографію поета «Кілька штрихів до портрета Юрія Ковальського», та провела бібліографічний огляд книжкової виставки «Його колихала Лесина земля».
Гості заходу Христина Рибак, Зоя Нестерчук, Альона Медведко читали поезії Ю. Ковальського.
Пам'ять про поета Юрія Івановича Ковальського завжди житиме у серцях своїх земляків, бо він – як світлий промінь і досі зорить багатьом людям у назві вулиць, у вірші «Гімн місту», у книгах. Він сподівався, що віршем зробить світ веселішим, кращим, барвистішим. Пафосні слова про нього недоречні... Просто закликаю частіше брати у руки збірки Юрія Івановича, адже його поезія варта уваги, бо зачіпає за живе.

Матеріал підготувала
бібліограф районної бібліотеки
для дорослих імені Лесі Українки
Людмила Жинська 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7438-yak-dobre-khoditi-po-ridnij-zemli#sigProGalleria6e354aa5f2
joomlamodniyportal.ru