Друк

Вшанування Героїв України у Новоград-Волинському районі

.

День Героїв України для нашої держави став традиційним святом, що відзначається щорічно 23 травня.

День Героїв – це день пам'яті українців, борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, які віддали своє життя, захищаючи Україну.
Біля могили героїв української повстанської армії у селі Кам'янка Новоград-Волинського району 23 травня відбувся мітинг, присвячений вшануванню пам'яті загиблих Героїв України .
На заході були присутні представники політичних та громадських організацій, начальник відділу культури Новоград-Волинської райдержадміністрації Бобровська Лілія Михайлівна, учні та жителі с. Токарів та с. Кам'янка.
Зі вступним словом до присутніх звернувся Куриленко Р. С. член ОУН УПА та організації українських націоналістів. Також до присутніх з промовою звернулися начальник відділу культури РДА Бобровська Л. М., сільський голова с. Токарів Бойко Л. В. та Ніна Талько-Петрук член ОУН УПА, яка прочитала вірш, присвячений воїнам повстанської армії, які боролися за волю України...
Про події тих часів та поховання 4 воїнів УПА та одного партизана присутнім розповіли місцеві очевидці.
На завершення заходу всі присутні виконали Гімн України.
Цього ж дня у с. Пилиповичі відбулося покладання квітів на могилу Героя України Олександра Балюка, який загинув під час Революції Гідності.
Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.

Матеріал підготувала
Методист РМЦНТ
Конончук І. О.

joomlamodniyportal.ru