Друк

«Українці – нація героїв»

.

Щороку 23 травня в Україні святкують День Героїв. Це свято встановлене на честь українських вояків – борців за волю України.

Це і лицарі Київської Русі, і козаки Гетьманської доби, і січові стрільці, і вояки Армії УНР, УПА, і діячі ОУН. Та в нинішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам'яті героям минулого, а й вшанування героїв сучасності, тих, хто сьогодні віддає своє життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. День Героїв України є символом незборимості української нації.
З нагоди відзначення Дня Героїв, в читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «День борців за волю України», що знайомить відвідувачів бібліотеки з подіями та людьми, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму. Особливу увагу приділено матеріалам про героїв новітніх – Небесної Сотні та учасників АТО.
Найбільшу зацікавленість у користувачів бібліотеки викликала книга «Навіки в пам'яті живих», що містить матеріали про мужніх воїнів з Новоград-Волинського району, які загинули під час проведення антитерористичної операції на східних рубежах України, та тематична папка «За покликом Вітчизни», в якій зібрані статті з місцевих періодичних видань про героїв сучасності.
Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави України.

Матеріал підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7406-ukrajintsi-natsiya-gerojiv#sigProGalleria695635dd46
joomlamodniyportal.ru