Друк

«Японія – країна світанкового сонця»

.

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Це ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів сприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

Японія – це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер'єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все в оточенні надсучасних нанотехнологій.
До року Японії в Україні головний бібліотекар районної бібліотеки імені Лесі Українки Олена Дяченко, бібліограф Людмила Жинська та бібліотекар Колодянської сільської бібліотеки Оксана Онищук провели усний журнал «Японія – країна світанкового сонця». Захід відбувся у клубі села Колодянка.
Першу сторінку журналу – «Географічне положення Японії» увазі присутніх представила Оксана Онищук. Вона розповіла про острови, на яких знаходиться Японія, особливості клімату, сейсмонебезпечність та океанські береги, мости та сполучення між островами.
Другу сторінку – «Письмо, освіта та улюблені види спорту японців» висвітлила Олена Дяченко. Вона розповіла присутнім про поширеність японської мови, особливості письма, написання та значення деяких японських ієрогліфів, особливості навчання дітей у країні сонця, що сходить, а також ознайомила з популярними та традиційними видами спорту в Японії.
Третю сторінку – «Література, культура і побут в Японії» увазі присутніх представила Людмила Жинська. Вона розповіла про розвиток літератури в Японії, театральне мистецтво, естетику, особливості поведінки японців, їх житло, чайні церемонії і національну кухню.
Четверту сторінку – «Цікавинки про Японію» висвітлили юні читачі бібліотеки села Колодянка. Вони розповіли про цікаві і особливі факти життя, поведінки, побуту та харчування в Японії. Їх розповідь супроводжувалась демонстрацією слайдів.
Читачі Колодянської бібліотеки зачарували присутніх на заході традиційним японським танцем з віялами, а учні школи кіокушин-карате продемонструвала ритуальні поклони, традиційні для цього виду спорту.
Загадковості Японії вистачить на всіх. Вдале поєднання традиції і сучасності, високий рівень передових технологій, ієрогліфічна дійсність і настороженість до усього чужого – все це робить Японію для європейців такою привабливо-недосяжною і незбагненно-загадковою.

Матеріал підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7400-yaponiya-krajina-svitankovogo-sontsya#sigProGalleriaa8687492c4
joomlamodniyportal.ru