Друк

Україна в революційну добу 1917-1921 рр.

.

Українська революція 1917-1921 років — це один із ключових та водночас найскладніших періодів національної історії ХХ століття.

У той час національно-визвольна боротьба досягла апогею, сприяючи відродженню української нації. Поштовхом до початку Української революції стала Лютнева революція в Російській імперії. В Україні утворився альтернативний центр влади — Українська Центральна Рада, що стала представницьким органом українських демократичних сил і очолила національно-демократичну революцію в Україні.
З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової доблесті захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності, в районній бібліотеці для дітей оформлено виставку-роздум «Україна в революційну добу 1917-1921 рр.». З матеріалів, представлених на виставці, читачі дізнаються про яскраві віхи становлення нашої незалежності доби, Української революції 1917-1921 рр. Про активних учасників українського національного руху – засновника Української Народної Республіки Михайла Грушевського та голову Директорії УНР Володимира Винниченка розповіла бібліограф Бондар О. Б., провівши інформаційну годину «Видатні діячі Української революції». Читачка бібліотеки Сніжана Стасюк підготувала коротку інформацію про Івана Стешенка організатора української національної школи, першого міністра освіти в уряді Центральної Ради, відомого педагога, літературознавця, письменника і перекладача, та зачитала його вірш «Вже воскресла Україна», написаний під впливом подій початку Української революції 1917-21 рр.
Під час Української революції було проголошено незалежність України, продемонстровано можливість цивілізованого демократичного збирання територій в єдину суверенну державу. Це був вагомий і багато в чому трагічний досвід державницько-правової розбудови України.

Матеріал підготували
бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Артеменко В. М.,
бібліограф районної бібліотеки для дітей
Бондар О. А. 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7252-ukrajina-v-revolyutsijnu-dobu-1917-1921-rr#sigProGalleria00d7c03388
joomlamodniyportal.ru