Друк

ОГЛЯД КОЛЕКТИВІВ ХУДОЖНЬОЇ САМОДІЯЛЬНОСТІ У БУДИНКУ КУЛЬТУРИ с. КИКОВА

.

18 лютого у Будинку культури с. Кикова відбувся завершальний етап зональних оглядів Новоград–Волинського району під гаслом «З Україною в серці!», що проводилися на виконання розпорядження голови Новоград–Волинської райдержадміністрації «Про проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності».

Щоб послухати українські народні пісні, вірші, гуморески, передивитися фрагменти обрядів і свят, поринути у світ прекрасного, а також підтримати учасників, до храму культури завітало багато охочих та зацікавлених глядачів. Свої творчі програми на огляд журі представляли художні колективи сіл: Кикова, Киянка, Сусли, Івашківка, Кануни, Стриїва, Гульськ, Гірки та Суховоля. Оцінювали виступи учасників та їх професіоналізм поважне журі у складі: Першого заступника голови районної державної адміністрації – Наталії Володимирівни Даниленко, голови журі – Заслуженого працівника культури України Юрія Оксентійовича Лагасюка, начальника відділу культури райдержадміністрації – Лілії Михайлівни Бобровської та працівників районного методичного центру народної творчості. Оцінювалась вокальна та сценічна культура, артистичність, емоційність виконання, оригінальність, зовнішній вигляд виконавців. Помітно, що з кожним роком різножанрова палітра концертних номерів набуває нових відтінків і значень, а разом з ними зростає і рівень майстерності виконавців.
Виходячи з вище сказаного, не можна відмітити, що якийсь колектив був кращим, а інший гіршим, адже, порівнюючи досвід минулих років, сьогодні ми бачимо, що кожен з них до участі поставився з відповідальністю. Також, беручи участь у подібних заходах, виступаючі мають змогу поділитися набутим досвідом між собою. Від побаченого учасники та присутні в залі гості отримали душевний відпочинок та естетичне задоволення від справжнього свята творчості, краси та натхнення. Майже три години тривала програма виступів, але для присутніх вони промайнули, наче мить і в кожного виникало бажання продовження свята мистецтва. Загалом, на заході панувала творча атмосфера. Провідною темою виступів колективів була творчість видатної землячки Новоград-Волинщини, ім'я якої прикрашають всі барви України Лесі Українки.
Нинішнє свято було по-особливому пронизане духом патріотизму. В кожному слові, кожній пісні виголошувалась основна ідея – ідея Миру, дружби, єдності. У підтримку виступаючим учасникам до присутніх у залі з віршем про рідну мову звернулась депутат районної ради Зінаїда Миколаївна Ляхович. Хвилиною мовчання вшанували загиблих за волю України борців. Хочеться подякувати за підтримку та організацію заходу головам Киківської (Ю. М. Процюку), Киянської (І. М Пасічник), Суслівської (І. С. Голубу), Суховільської (О. О. Бойку), Стриївської (В. М. Бобру), Ярунської (С. С. Жуку) та Гульської (Л. М. Добровольській) сільських рад.
Приємним є той факт, що огляд колективів художньої самодіяльності вкотре став стимулом для розвитку талантів, обдарувань, виявом художніх творчих здібностей учасників, а також сприяв залученню нових аматорів до активної участі у мистецькому житті району. Зональний огляд творчих колективів засвідчив, що скарбниця народної творчості на теренах Звягелького краю не міліє. Навпаки – вона збагачується новими яскравими талантами.

Матеріал підготувала
методист РМЦНТ
Конончук І.О. 

joomlamodniyportal.ru

joomlamodniyportal.ru