Друк

Змагання «Сильні України» у Звягелі. Ветерани демонструють силу духу та витривалість

.

У місті Звягель 10 серпня  відбувся шостий етап другого сезону Всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та військовослужбовців «Сильні України». Житомирщина вже вдруге приймає змагання “Сильні України”. Захід зібрав понад 130 учасників із різних регіонів України, які змагалися у кількох адаптивних дисциплінах, включаючи веслування на тренажері, жим лежачи, аеробайк, ривок гирі та командне веслування.

До заходу долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, народні депутати України, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, керівництво РВА та міської влади, громадськість та медійники. 

Ці змагання є частиною ініціативи, спрямованої на підтримку ветеранів війни, які отримали травми та поранення під час бойових дій і вони є можливістю для ветеранів не тільки випробувати свої фізичні можливості, але й знайти підтримку та мотивацію серед однодумців. 

Змагання у Звягелі пройшли на високому рівні, за участю почесних гостей, а головним суддею виступив – народний депутат, почесний президент ФСУ, чемпіон світу зі стронгмена Василь Вірастюк.

 “Сьогоднішні змагання показують, що сила українського духу непереможна. Наші ветерани доводять, що, попри всі труднощі, вони можуть бути прикладом стійкості та мужності. Ці змагання є яскравим прикладом того, як спорт може об’єднати людей і стати потужним інструментом у боротьбі за відновлення і зміцнення наших героїв”, — підкреслив Віктор Градівський. 

Протягом дня учасники змагалися у кількох дисциплінах, демонструючи свою фізичну підготовку та волю до перемоги. Особливо значущими стали моменти, коли учасники виконували вправи нарівні з іншими спортсменами. Атмосфера на заході була наповнена емоціями, підтримкою та духом єдності. 

Цей захід вкотре підтвердив важливість адаптивного спорту як засобу реабілітації для ветеранів, що дозволяє їм повернутися до активного життя та знайти нові цілі після служби. Змагання «Сильні України» продовжуватимуться, і завершальний етап пройде у Рівному, де ветерани знову зустрінуться, щоб продемонструвати свою силу та витривалість. 

Довідково. “Сильні України” – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися у 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України». У жовтні 2023 року на міжнародному фестивалі Arnold ClassicEurope в Мадриді ветерани, учасники першого всеукраїнського туру змагань встановили світовий рекорд з адаптивного стронгмена, протягнувши за канат в упорі сидячі 4 вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 метрів за 30,69 секунди.

З сайту ЖОВА